Overstappen zorgverzekering

Overstappen zorgverzekering 2019 verstandig?
Wanneer alle zorgverzekeraars hun vergoedingen en premies voor 2019 bekend hebben gemaakt kun je beginnen met jouw zorgverzekering te vergelijken. Je huidige zorgverzekeraar stuurt je tegen het einde van het jaar vaak per e-mail een nieuwe zorgpolis.
Op Zorgverzekeringvergelijkenoverstappen.nl kun je deze nieuwe zorgpolis vergelijken met andere zorgverzekeraars. Heb je een zorgverzekering gevonden die beter aansluit op jouw wensen en behoeften? Stap van over via Zorgverzekeringvergelijkenoverstappen.nl en profiteer van onze exclusieve kortingen en de laagste premies!

Tot wanneer kan je overstappen zorgverzekering?
Je huidige zorgverzekering wijzigen kan tot en met 31 december.
Zorgverzekeringen vergelijken en overstappen kan tot 1 februari mits je jouw huidige zorgverzekering voor 1 januari hebt opgezegd.

Overstappen zorgverzekering 2019 betekent besparen, tot wel € 300,- per jaar!
Overstappen zorgverzekering 2019 kan je een jaarlijkse besparing tot wel € 300,- opleveren. Jouw huidige zorgverzekering past misschien niet helemaal meer bij je huidige gezondheid en de zorg die je daarvoor nodig hebt. Een gewijzigde gezinssamenstelling is ook een reden om eens goed te kijken naar je huidige zorgverzekering. Kijk voor jezelf welke zorg je echt nodig hebt en welke zorg je niet gebruikt. De zorg die je niet gebruikt zit wel verwerkt in de maandelijks premie die je betaalt, je kunt dan overwegen om voor een minder uitgebreid pakket te kiezen. De zorgverzekering wordt van oudsher in de volksmond ook wel ziektekostenverzekering genoemd.

Overstappen zorgverzekering 2019 TIPS
• Wil je overstappen zorgverzekering 2019? Zeg je huidige zorgverzekering voor 1 januari van het nieuwe jaar op! Tot 1 februari heb je dan de mogelijkheid om over te stappen naar de voor jou voordeligste zorgverzekering. Ben ik dan de maand januari niet verzekerd?
De nieuwe zorgverzekering gaat met terugwerkende kracht in op 1 januari.
• Uiterlijk op 31 januari moet je een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Lukt dit niet, dan kun je een boete krijgen omdat je onverzekerd bent.

• Een voorwaarde bij het overstappen is dat er geen achterstand is in de betaling van de zorgpremie. Je kan je zorgverzekering alleen stopzetten wanneer alles is betaald. Onderneem je geen actie, dan loopt je huidige zorgverzekering gewoon door en kun je pas in het volgende jaar overstappen van zorgverzekering.
• Als je een betalingsachterstand hebt bij je huidige zorgverzekeraar moet je deze eerst afbetalen. Met een betalingsachterstand kun je jouw huidige zorgverzekering niet stopzetten. Je kunt dan pas weer het volgende jaar overstappen, mits dan wel alles is afbetaald.

Overstappen zorgverzekering tussentijds
Overstappen naar een andere zorgverzekering kan één keer per jaar.
Er zijn een aantal uitzonderingen waarbij je wel tussentijds mag overstappen van zorgverzekering.

Bij 1 van onderstaande redenen kun je tussentijds overstappen zorgverzekering 2019:
• Leeftijd van 18 jaar bereikt
• Als je in Nederland gaat wonen na verblijf in het buitenland
• Huidige zorgverzekeraar heeft de polisvoorwaarden gewijzigd
• Uittreding militair dienstverband
• Je collectief wordt beëindigd
• Scheiding

Als je al ergens verzekerd bent, raadpleeg dan je huidige zorgverzekeraar en vraag naar de mogelijkheden om tussentijds over te stappen.

Direct zorgverzekeringen vergelijken >